Тук ще откриете цялата продуктова гама на компанията – висококачествени млечни продукти, произведени благодарение на над 50-годишен опит и традиции. В допълнение, предлагаме иновативни пробиотични и функционални храни, създадени с помощта на най-съвременните научни изследвания и технологии.
Ел Би Булгарикум е единственото държавно млекопреработвателно предприятие в България. Компанията притежава уникален за страната научно-изследователски център, който служи като биобанка за съхранение и изучаване на характерните български щамове млечнокисели бактерии, благодарение на които българското кисело мляко е познато по целия свят. Всяка стъпка в производствения процес на Ел Би Булгарикум подлежи на строг контрол, за да гарантираме безкомпромисно качество и вкус.
Особено място в нашето портфолио заема пробиотичната серия PROWAY. Продуктите с тази марка се отличават с факта, че съдържат млечнокисели бактерии, изолирани и изследвани в нашата собствена лаборатория. Тези пробиотични щамове са с изцяло естествен произход, което гарантира тяхната ефективност и здравословни качества.
Продуктите на Ел Би Булгарикум съчетават вековни български традиции с последните научни иновации и технологии, за да предложат безкомпромисно качество и здравословни ползи за цялото семейство.
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме разискваха проф. Жечко Димитров и д-р Ирина Готова от Изследователския център на „Ел Би Булгарикум“ в ефира на БНТ.
прочети ощеБързи тарталети в няколко лесни стъпки, за много сладки емоции!
прочети ощеНашето овче сирене е произведено по автентична рецепта, съчетаваща висококачествено мляко и опит, трупан с поколения.
прочети ощеМлякото е традиционна част от деня на много българи. Все повече стават и хората, които обръщат внимание на здравословните качества на млечните продукти и се информират за техния състав и начин на приготвяне. Това е и причината през последните месеци да се увеличава броят на клиентите, които избират млякото на „Ел Би Булгарикум“ пред голямото разнообразие на щандовете в магазина.
прочети още