Необходими са ви: обикновени бисквити - 200 г, 50 г масло Ел Би Булгарикум, 500 мл прясно мляко Ел Би 3,6 % , 20 г. желатин, ванилия и 5 ч. л. мед.
Разтопете маслото, а бисквитите - натрошете. Смесете добре и с натиск оформете тънка основа в подходящи купички. Нека стегнат в хладилника, докато затопляте прясното мляко на бавен огън и разтапяте желатина в него.
Преди да разлеете млякото, прибавете меда. Може да потопите няколко резенчета плод, преди да върнете пълните купички обратно на хладно. Щом желира, украсете с още плодове, листа мента и бисквитени трохи.
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме разискваха проф. Жечко Димитров и д-р Ирина Готова от Изследователския център на „Ел Би Булгарикум“ в ефира на БНТ.
прочети ощеНашето овче сирене е произведено по автентична рецепта, съчетаваща висококачествено мляко и опит, трупан с поколения.
прочети ощеМлякото е традиционна част от деня на много българи. Все повече стават и хората, които обръщат внимание на здравословните качества на млечните продукти и се информират за техния състав и начин на приготвяне. Това е и причината през последните месеци да се увеличава броят на клиентите, които избират млякото на „Ел Би Булгарикум“ пред голямото разнообразие на щандовете в магазина.
прочети ощеДобре дошли в официалния електронен магазин на Ел Би Булгарикум.
прочети още