Закваска за българско кисело мляко

+ -
5,28 лв.
Характеристики
Подробно описание
Характеристики

Закваската за производство на българско кисело мляко е лиофилизирана симбиотична комбинация от L. bulgaricus & S. thermophilus изолирани в миналото микроорганизми от домашни кисели млека щамове.

LBB BY осигурява оптималното протичане на ферментацията на мляко в домашни условия и спомага за оформянето на типичния вкус, аромат и структура на този оригинален за страната продукт.

Начин на употреба:
Закваската LBB BY за производство на кисело мляко в домашни условия се добавя към 5 л. прясно мляко, предварително сварено, оставено горещо за около 20-30 мин. и охладено до температура 45-46°C.

Разбърква се добре, разлива се в подходящ съд, оставя се в покой за 4-6 часа до достигане на твърд коагулум при температура на заквасване 45 – 46°С. Готовото кисело мляко се охлажда на стайна температура и съхранява в хладилник.

 

 

Подробно описание

Състав: L. bulgaricus & Str. thermophilus, не по-малко от 1х109 живи клетки в 1 грам

Температура на съхранение при домашни условия: 2 до 6°С

Ревюта

( )

Оценете
Закваска за българско кисело мляко
Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!