Кашкавал „Балкан“ Ел Би Булгарикум се произвежда по класическа българска технология от висококачествено овче мляко с добавка на закваска от млечнокисели микроорганизми и калциев хлорид, които запазват вкусовите качества на продукта от едно време. Специфичната технология на производство на този тип продукт запазва полезните млечнокисели организми живи по-дълго по време на процеса на производство, а 60 дневния срок на зреене на кашкавала определя неговата висока хранителна стойност.
Състав: 100% българско овче мляко и закваска за кашкавал
Трайност: 18 месеца от датата на производство при температура от минус 2 до 4 °С
Период на зреене: 60 дни
Средно съдържание в 100 g продукт
Мазнини: 30,0 g, от които наситени мастни киселини: 19,8 g
Белтъчини: 24,0 g
Въглехидрати: 0,2 g, от които захари: 0,2 g
Сол: 2,0 g
Енергийна стойност: 367 kcal (1521 kJ)